Over ons
We zijn uitgeroepen tot meest Aantrekkelijke Werkgever van Limburg 2022 en we zijn uitgeroepen tot het Beste Leerbedrijf 2022 voor de sector Transport en Logistiek! We bieden professionele en persoonlijke begeleiding. Je kunt echt iets bijdragen, je wordt gezien als volwaardige collega. Er is een informele en goede werksfeer in een dynamische, internationale en innovatieve werkomgeving. Je komt te werken bij een groeiende en kerngezonde logistieke dienstverlener waar normen en waarden al decennialang een belangrijke rol spelen.

KLG Europe is een wereldwijde logistieke dienstverlener die de kwaliteiten van een multinational met de cultuur van een familiebedrijf heeft weten te combineren. Onze mensen zijn de belangrijkste factor. Zij vormen de basis van ons bedrijf en ons succes. KLG Europe staat voor Borderless Logistics en we bieden onze mensen naast grenzeloze mogelijkheden ook een stabiele thuishaven. We investeren dan ook graag in de groei en ontwikkeling van onze medewerkers.

De sfeer is familiair en gezellig en om dit te behouden worden er regelmatig leuke activiteiten gepland, zoals een personeelsfeestje, een BBQ, een kleine attentie, etc.

Wat jij bij ons kunt komen doen
Warehouse: Als Allround Loodsmedewerker Warehouse bedien je meerdere klanten en werk je projectmatig. Elke dag ziet er anders uit. ’s Ochtends begin je om 08.00 uur samen met je team. De orders worden door de loodsbaas verdeeld en jij gaat direct aan de slag. Je start met het lossen van een container, je controleert of je alles hebt binnengekregen en vervolgens zet je de binnengekomen goederen op de juiste plek in het warehouse. ’s Middags zet je nog een tweetal zendingen klaar, ondersteun je collega’s bij een andere klant en aan het einde van de dag zorg je dat de loods er weer netjes en opgeruimd bij ligt.

Crossdock: Wij zoeken een teamplayer die van aanpakken weet en graag het werk van een heftruckchauffeur wilt leren. Je bent continu bezig en zorgt er samen met het team voor dat alle goederen in de vrachtwagens geladen en gelost worden. Je start met het rijden op een EPT en daarna wordt je door onze ervaren collega’s steeds verder opgeleid.
Laden en lossen van vrachtauto’s, in- en uitscannen van goederen, gereedzetten van zendingen, controleren stuks-tal/schades, invullen palletbonnen, aftekenen vrachtbrieven onder vermelding van dossiernummer en het op orde houden van de loods.

Hoeveel en welke leerwerk plekken hebben wij
KLG heeft veel ervaring met het begeleiden van stagiairs en BBL’ers. We vinden het belangrijk dat de stagebegeleiders / praktijkopleiders getraind zijn, de opleiding kennen en ook een klik hebben met hun stagiairs. Samen zorgen zij voor een leerzame stageperiode.

Voor deze opleiding hebben we zowel op het crossdock (overslag) als warehouse (opslag) 2 leerwerkplekken beschikbaar. Op beide locaties is het mogelijk om in dagdienst te werken, maar in het crossdock is twee ploegendienst ook een optie. Je komt terecht in een deskundig, gedreven, jong en energiek team waarmee je samen het resultaat bereikt en met plezier kunt terugkijken op je werkdag en je afgeronde planning. Ook zijn er voldoende ervaren collega’s die je alles kunnen bijbrengen over het logistieke vak.

Wie jou is voorgegaan
Omdat we al geruime tijd stagiairs en BBL’ers begeleiden hebben we hier een aantal leuke voorbeelden van. Één van de stagebegeleiders van deze opleiding heeft een vergelijkbare BBL stage bij KLG gelopen en is nu verantwoordelijk voor de gehele begeleiding van de stagiairs. Ook hebben we een aantal BBL’ers die na hun stage bij KLG zijn blijven werken als Allround Loodsmedewerker. Er zijn zelfs meerdere voorbeelden van medewerkers die eerst loodsmedewerker zijn gebleven en daarna doorgegroeid zijn de transportplanning, warehouseplanning/ warehouse coordinator.

Wij bieden doorgroei mogelijkheden
Tijdens je BBL stage begin je met een aantal basis taken om zowel KLG, de klanten en de werkzaamheden te leren kennen. Maar naar mate je langer werkzaam bent, krijg je meer verantwoordelijkheden en taken. Ook zijn er mogelijkheden om mee te kijken bij andere afdelingen om hiervan te leren, zoals op de planning. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je een allround medewerker bent die het hele proces van A tot Z kent.

Binnen KLG worden er ook diverse trainingen gegeven waar je bij mag en kan aansluiten en is er ook voldoende ruimte en tijd voor persoonlijke ontwikkeling. Regelmatig worden er evaluatiegesprekken gevoerd en staan we stil bij de dingen die jij nog wilt leren.

Na je BBL stage is er ook kans op een startersbaan binnen KLG en zijn er ook vanuit daar nog volop doorgroeimogelijkheden. Zie ook het voorgaande stukje over ‘wie jou is voorgegaan’.